fbpx

FAQ

Veel gestelde vragen

Om jou zo veel mogelijk te kunnen helpen hebben wij de meest gestelde vragen die wij krijgen hier onder op een rijtje gezet met een zo duidelijk mogelijk antwoord. Als je vraag hier niet bij staat, of als je simpelweg meer uitleg wenst kun je ons uiteraard altijd bereiken op volgend email adres en telefoonnummer:

Mail: info@neon-look.nl      Tel: (040) 283 69 30

 • Hoe lang is gemiddeld de levertijd?

Al onze producten worden door onze productiemedewerkers met de hand gemaakt. De productie wordt in gang gezet nadat de betaling is ontvangen. Vanaf het moment dat wij klaar zijn met de productie van uw sign, melden wij het pakket aan bij PostNL. Zodra jouw pakket klaar staat om verzonden te worden krijg je een bevestigingsmail van PostNL op het email adres dat u heeft doorgegeven bij de bestelling. Vanaf het moment dat je pakketje ons magazijn heeft verlaten krijg je ook een track & trace code. Het gehele proces (vanaf het moment van de plaatsing van de bestelling, tot en met de levering aan huis) duurt gemiddeld 3-4 weken. Het product is bij ons altijd na verzending binnen 3 dagen binnen. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat je jouw pakketje ten alle tijden binnen deze periode in huis heeft, ook in deze corona tijden! Voor meer informatie over onze verzendmethode klik hier.

 • Naar welke landen wordt er allemaal verzonden?

Onze producten worden verzonden naar alle adressen in Nederland, België en Duitsland.

 • Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten voor onze Neon LED borden.

 • Zijn de verzendkosten voor het buitenland duurder?

Nee, wij hanteren namelijk voor alle landen (Nederland, België en Duitsland) geen verzendkosten.

 • Kan ik mijn LED neon sign zelf aansluiten?

Jazeker, wij leveren al onze signs plug&play. Dit wil zeggen dat al onze producten stekkerklaar geleverd worden en dus alleen maar in het stopcontact gestoken hoeven te worden.

 • Kan mijn LED neon sign gewoon in een normaal stopcontact?

Ja, dat kan! Al onze signs worden geleverd met een stroomtransformator van 12 Volt. Dit wil zeggen dat de stroom in alle gevallen getransformeerd wordt naar het standaard volume van een stopcontact, en dus nooit voor kortsluiting kan zorgen.

 • Betaal ik extra als ik een andere kleur wil?

Nee, wij rekenen geen extra kosten voor een andere kleur. Het enige wat de prijs beïnvloedt is het formaat van uw sign, en wanneer u meerdere kleuren wilt gebruiken in 1 design (RGB).

 • Wat is RGB?

Bij ons kun je niet alleen kiezen om jouw LED neon sign 1 kleur te laten branden, het is namelijk ook mogelijk om ze RGB te laten branden. Maar wat is nou RGB? RGB LED verlichting bestaat uit een LED strip die beschikt over 3 kleuren: rood (R), groen (G) en blauw (B) in één behuizing. Simpel gezegd worden deze kleuren met elkaar gemengd, waardoor het mogelijk is om alle kleuren te vormen. Hierdoor kun je zelf de kleur van jouw sign op afstand bedienen. Ook is het mogelijk om alle kleuren in elkaar te laten overlopen/ de kleuren te laten knipperen etc. Oftewel, de mogelijkheden zijn eindeloos! Voor deze optie kun je contact met ons opnemen, dan berekenen wij geheel gratis en vrijblijvend een prijs voor jou! Uiteraard liggen de kosten voor deze RGB wel iets hoger dan het normale licht.

 • Hoe lang blijft mijn LED neon sign branden?

Al onze neonsigns zijn voorzien van zuinige Led verlichting. Led verlichting kan theoretisch gezien zo'n 50.000 branduren meegaan. Dit is natuurlijk bij optimaal gebruik.

 • Heb ik onderhoud aan mijn LED neon sign?

Nee! Onze neonsings zijn volledig onderhoudsvriendelijk, en dit komt omdat ze niet van glas worden gemaakt. Hierdoor kan de neon ook niet breken of knappen, en heb je er ook geen onderhoud aan. Bovendien is dit niet alleen een stuk onderhousdsvriendelijker, maar ook een stuk zuiniger!

 • Welke kleuren zijn er allemaal mogelijk?

Onze LED neon signs zijn in maarliefst 10 kleuren te verkrijgen. Denk hierbij aan: wit, goud (warm wit), rood, oranje, geel, blauw, groen, licht blauw, paars, roze. Ook is het mogelijk om meerdere kleuren in 1 sign te verwerken. Neem contact met ons op om geheel gratis en vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen voor jouw personal design! (De afgebeelde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid, derhalve kunnen geen rechten ontleend worden aan de getoonde afbeeldingen met betrekking tot kleur)

 • Kan ik uit elk lettertype kiezen?

Ja dat kan! Voor het gemak hebben wij alvast 10 verschillende lettertypes voor u geïnstalleerd, zodat je gemakkelijk jouw keuze kunt maken. Had je zelf al een specifiek lettertype in gedachte? Geen probleem! Je kunt geheel vrijblijvend contact met ons opnemen en jouw gewenste lettertype en design uploaden zodat wij precies weten wat je wilt. Hier berekenen wij dan ook gratis een prijs voor zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Bekijk hier onze 10 lettertypes:

Lettertype's1
 • Zitten de letters op een paneel of zijn ze los?

De letters zijn op een paneel gemonteerd. Dit is een stuk gemakkelijker voor jou, aangezien alle kabels zo door ons gebundeld en weggewerkt worden achter het paneel, en je dus niet alle letters los van elkaar op hoeft te hangen. Dit paneel is in zijn geheel op te hangen middels een hangsysteem of te monteren aan de wand middels afstand houders. Onze panelen zijn standaard transparant, maar kunnen ook in een kleur/ of meerdere kleuren geleverd worden. Ook kun je er bij jouw order zelf voor kiezen of je een recht paneel wilt, of dat je het paneel wilt met de contouren van de letters. Voor specifieke aanvragen kun je altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen om jouw gewenste design voor te leggen, dan berekenen wij daar gratis een prijs voor!

 • Hoe moet ik mijn sign monteren?

Je maakt bij ons altijd de keuze of je jouw sign hangend wilt hebben of aan de wand. Het verschil tussen deze 2 opties is het volgende: Kies je voor hangend? Dan ontvang je bij jouw sign een ophangsysteem zodat je jouw sign gemakkelijk aan het plafond kunt ophangen. Kies je voor aan de wand? Dan ontvang je bij jouw sign een zakje met afstand houders waarmee je jouw sign gemakkelijk aan de wand kunt monteren.

 • Is er een minimum afmeting die de letters moeten hebben?

De letters worden als het ware gemaakt van meerdere LED strips die gebogen worden in de vorm van de letters/ een logo. Deze strips hebben een minimale dikte van 6 mm, maar kunnen ook 8, 10 en 12 mm dik zijn. De standaard dikte die wij hanteren is 8 mm. Bij een dikte van 8 mm kan de letter op zijn kleinst 8 cm hoog zijn. Dus de minimale hoogte die de letters moeten hebben is 8 cm. De lengte hangt natuurlijk af van het woord. Hoe groter het woord, hoe langer de sign natuurlijk. Wij hebben daarom een aantal standaard afmetingen per LED neon sign voor u gehanteerd, om u al dit rekenwerk te besparen. Verder hanteren wij als maximale hoogte van een sign 73 cm, en als maximale lengte van een sign 170 cm. Heeft u nou toch een specifieke afmeting in gedachte voor uw sign? Dan kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen voor de mogelijkheden voor uw sign.

 • Wat moet ik doen als mijn design er niet bij staat?

Heb je zelf al een specifiek design in gedachte of wil je jouw bedrijfslogo in de neonlook? Geen paniek! Op de pagina 'offerte aanvragen' kun je ons contactformulier invullen en jouw idee in een bijlage uploaden met wat je precies in de neonlook wilt hebben, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden! Ook zullen wij geheel gratis en vrijblijvend een prijs voor je opstellen en indien gewenst een schets maken zodat je precies weet waar je aan toe bent!

 • Heb ik garantie op mijn LED neon sign?

Jazeker! Wij hanteren een garantie van 2 jaar op al onze LED neon signs. Dit geldt echter niet voor eventuele schade die kan ontstaan als gevolg van onjuiste installatie of fysieke schade tijdens gebruik. Heb je gedurende deze 2 jaar gebreken aan jouw product zoals het falen van het licht? Neem dan contact met ons op.

 • Wat moet ik doen als mijn product stuk is gegaan bij de levering?

Heb je schade aangetroffen bij het product door de levering? Dat is erg vervelend! Maak zodra je merkt bij het uitpakken van jouw bestelling meteen een foto van de schade zodat je altijd bewijs hebt dat het nog in de doos zit.  Neem vervolgens binnen 24 uur na ontvangst contact met ons op door ons te bellen naar tel: (040) 283 69 30 of te mailen naar mail: info@neon-look.nl. Wij zullen dan met een gepaste oplossing komen voor jou.

 • Kunnen de LED neon sign producten ook buiten gebruikt worden?

Nee, dit is niet mogelijk. Alle producten zijn speciaal voor binnen gebruik ontworpen. Hang ze dus niet buiten op!

 • Wat krijg ik allemaal geleverd bij mijn pakket?

Onze signs worden allemaal plug&play geleverd. Dit wil zeggen dat alle producten stekkerklaar zijn.
Je ontvangt van ons altijd: een Neonlook LED sign met kabel en schakelaar, een stroom transformator met stekker voor in het stopcontact, een zakje met afstand houdertjes voor de montage. Verder wordt jouw sign altijd mooi verpakt in bubbelplastic en in een stevige doos, zodat hij transport bestendig is. Voor alle specificaties zie foto's hieronder!

 


Aansprakelijkheid

Wanneer valt mijn product onder de garantie? Dit is vaak een vraagstuk waar veel mensen tegenaan lopen. Daarom willen wij deze duidelijkheid graag voor je scheppen. Als producent zijn wij aansprakelijk voor alle schade die wordt veroorzaakt door een gebrek in ons product. Indien dit het geval is, valt dit onder de garantie en zullen wij je tegemoet komen. Er zijn enkele uitzonderingen waarin geen aansprakelijkheid bestaat. Er is geen sprake van aansprakelijkheid in de volgende gevallen:

 • bij een later ontstaan gebrek buiten het garantietermijn;
 • bij een onmogelijkheid om het gebrek te ontdekken.

Indien je wel gebreken hebt aan uw ontvangen product, bijvoorbeeld bij ontvangst, vragen wij wel om bewijs. Stuur dit altijd binnen 24 uur na ontvangst op! Dit doen wij zodat wij hier in de toekomst op kunnen anticiperen zodat je dit niet nogmaals zou mee maken! Hiervoor is nodig;

 • Bewijs dat er schade is geleden;
 • Bewijs dat er een gebrek aan het product is ontstaan;
 • Bewijs dat de schade het gevolg is van het gebrek.

Let op!

Onze producten worden handgemaakt, aan de hand van uw wensen. Wanneer u er voor kiest om een bestaande slogan/logo/image te gebruiken van een andere organisatie, zijn wij als producent niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen. Bij onze standaard producten hebben wij er daarom ook rekening mee gehouden dat alles uniek is, want zeg nou zelf, een eigen uniek design is toch ook veel leuker!