fbpx

FAQ

Veel gestelde vragen

Om jou zo veel mogelijk te kunnen helpen hebben wij de meest gestelde vragen die wij krijgen hier onder op een rijtje gezet met een zo duidelijk mogelijk antwoord. Als je vraag hier niet bij staat, of als je simpelweg meer uitleg wenst kun je ons uiteraard altijd bereiken op volgend email adres en telefoonnummer:

Mail: info@neon-look.nl      Tel: (040) 283 69 30

Veel gestelde vragen over bestellen

 • Wat is de levertijd van een Neon LED sign?

De gemiddelde levertijd ligt tussen de 3 tot 4 weken. Dit komt doordat we al onze producten met de hand maken. Op het moment dat we uw Neon LED sign verzenden, ontvangt u vanuit PostNL een Track & Trace link om uw verzending in de gaten te houden.

 • Naar welke landen verzenden jullie allemaal?

Onze producten worden verzonden naar alle adressen in de EU.

 • Wat zijn de verzendkosten?

Wij rekenen geen verzendkosten voor onze Neon LED signs binnen de EU.

 • Heb ik garantie op mijn Neon LED sign?

Jazeker, u ontvangt van ons standaard 2 jaar garantie op al onze neon-look signs en 1 jaar garantie op de bijgeleverde driver. Dit geldt echter niet voor eventuele schade die kan ontstaan als gevolgd van onjuiste installatie of fysieke schade tijdens gebruik. Heeft u gedurende deze 2 jaar gebreken aan uw Neon LED sign zoals het falen van het licht? Neem dan contact met ons op.

 • Wat moet ik doen als mijn product defect of incompleet geleverd is?

Heeft u bij het uitpakken schade aangetroffen of is uw neon-look product incompleet? Dat is erg vervelend! Maak zodra u het merkt bij het uitpakken van uw bestelling een foto van de schade zodat u altijd bewijs heeft dat het nog in de doos zit. Neem vervolgens binnen 3 dagen na ontvangst contact met ons op door te bellen naar 040 2836930 of te mailen naar info@neon-look.nl. Wij komen dan met een gepaste oplossing.

 • Wat krijg ik allemaal geleverd?

Al onze signs worden plug & play klaar geleverd, dit betekent dat ze op ieder stopcontact kunnen worden aangesloten. Verder ontvangt u bij uw bestelling:

  • Neon LED sign verpakt in bubbelplastic en stevige doos
  • Stroom transformator met stekker voor in het stopcontact
  • Standaard zakje met afstandhouders (voor de montage tegen wand)
  • OPTIE ophangkabels (voor hangende montage)

Veel gestelde vragen over onze Neon LED signs

 • Hoelang blijven de Neon LED signs branden?

Al onze Neon LED signs zijn gemaakt met zuinige LED verlichting en gaat zo’n 50.000 branduren mee. Let op, dit is wel bij optimaal gebruik.

 • Heb ik onderhoud aan mijn Neon LED Sign?

Goed om te weten is dat u geen onderhoud heeft aan onze signs. Ze zijn namelijk niet van glas gemaakt en hierdoor kan het neon niet breken of knappen.

 • Hoe kan ik mijn Neon LED sign aansluiten?

Al onze Neon LED borden worden plug & play klaar geleverd. Dit betekent dat u ze op een normaal stopcontact kunt aansluiten en verder nergens naar hoeft om te kijken. Verder leveren we altijd een stroomtransformator van 12 volt aan bij uw bestelling waarmee de stroom in alle gevallen getransformeerd wordt naar het standaard volume van een stopcontact.

 • Kan mijn LED neon sign gewoon in een normaal stopcontact?

Ja, dat kan! Al onze signs worden geleverd met een driver van 12 Volt. Dit wil zeggen dat de 230V stroom uit een stopcontact in alle gevallen getransformeerd wordt via de driver naar 12V.

 • Hoe kan ik mijn Neon LED sign monteren?

Bij het bestellen van uw Neon LED sign maakt u de keuze of u het bord hangend wil hebben of aan de wand.

Hangend ophangen: Als u deze optie heeft gekozen, ontvang u bij uw bestelling een ophangsysteem zodat u uw sign gemakkelijk aan het plafond kunt ophangen.

Aan de wand ophangen: Dan ontvang u bij uw bestelling een zakje met afstand houders waarmee u uw sign gemakkelijk aan de wand kunt monteren.

De letters worden als het ware gemaakt van meerdere LED strips die gebogen worden in de vorm van de letters/ een logo. Deze strips hebben een minimale dikte van 6 mm, maar kunnen ook bij RGB led 8 mm dik zijn. De standaard dikte die wij hanteren is 6 mm.

 • Kunnen de Neon LED borden ook buiten worden opgehangen?

Let op, onze standaard Neon LED borden kunnen niet buiten worden opgehangen. Alleen onze Neon LED Premium borden kunnen buiten worden opgehangen. Dus als u uw Neon LED bord buiten wil ophangen, vraag daar specifiek naar.

 • Zitten de letters op een paneel of zijn ze los?

De letters van onze neon LED borden zitten altijd op een paneel gemonteerd wat u zelf kunt ophangen. Zonder paneel zou u de letters los op moeten hangen en individuele kabels moeten verwerken. De panelen zijn standaard transparant, maar we kunnen ze ook maken in een kleur of meerdere kleuren.

Qua paneel kunt u kiezen tussen een recht paneel of in de contouren van de letters. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Veel gestelde vragen over de kleuren van de Neon LED Signs

 • Betaal ik extra als ik een andere kleur wil?

Nee, wij rekenen niks extra voor een andere kleur. De prijs is voor een compleet neon-look paneel ongeacht het aantal kleuren wat er in verwerkt is.

 • Wat is RGB?

RGB staat kortgezegd voor Rood, groen en blauw en via een combinatie van de kleuren kunt u alle andere kleuren maken. Het unieke aan onze eigen ontworpen neon LED signs is dat we ze zo kunnen maken dat u via een afstandsbediening de kleur op afstand kan bedienen. U kunt bijvoorbeeld de kleuren in elkaar laten overlopen of laten knipperen. Wilt u deze optie? Neem dan contact met ons op.

 • Welke kleuren zijn er allemaal mogelijk?

Onze neon LED borden zijn verkrijgbaar in de kleuren zoals in de foto hieronder schematisch is aangegeven. Het is daarnaast ook mogelijk om meerdere kleuren in een bord te verwerken, vraag naar de mogelijkheden.

 • Kan ik uit elk lettertype kiezen?

Dat kan zeker, u kunt uit alle lettertypes kiezen. Om u een beeld te geven, hebben we alvast de tien populairste lettertypes voor u op een rijtje gezet. Doe een voorstel welk lettertype u graag in neon-look led wil hebben en we doen u vrijblijvend een voorstel. Ook kunt u andere lettertypes kiezen, de website www.dafont.com kan je hierbij helpen.

Lettertype's1

 


Aansprakelijkheid

Wanneer valt mijn product onder de garantie? Dit is vaak een vraagstuk waar veel mensen tegenaan lopen. Daarom willen wij graag duidelijkheid voor je scheppen. Als producent zijn wij aansprakelijk voor alle schade die wordt veroorzaakt door een gebrek in ons product. Indien dit het geval is, valt dit onder de garantie en zullen wij je tegemoet komen. Er zijn enkele uitzonderingen waarin geen aansprakelijkheid bestaat. Er is geen sprake van aansprakelijkheid in de volgende gevallen:

 • bij een later ontstaan gebrek buiten het garantietermijn;
 • bij een onmogelijkheid om het gebrek te ontdekken.

Indien u wel gebreken heeft aan uw ontvangen product, bijvoorbeeld bij ontvangst, vragen wij wel om bewijs. Stuur dit altijd binnen 3 dagen na ontvangst op! Dit doen wij zodat wij hier in de toekomst op kunnen anticiperen zodat u dit niet nogmaals zou mee maken! Hiervoor is nodig;

 • Bewijs dat er schade is geleden;
 • Bewijs dat er een gebrek aan het product is ontstaan;
 • Bewijs dat de schade het gevolg is van het gebrek.

Let op!

Onze producten worden handgemaakt, aan de hand van uw wensen. Wanneer u er voor kiest om een bestaande slogan/logo/image te gebruiken van een andere organisatie, zijn wij als producent niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen. Bij onze standaard producten hebben wij er daarom ook rekening mee gehouden dat alles uniek is, want zeg nou zelf, een eigen uniek design is toch ook veel leuker!